Plany zajęć

25-26.09.2021

09-10.10.2021

23-24.10.2021

06-07.11.2021

20-21.11.2021

05-06.12.2021

18-19.12.2021

15-16.01.2022

05-06.02.2022

19-20.02.2022

05-06.03.2022

 

 

Chcesz ukończyć naszą szkołę z tytułem technika w dwóch zawodach lub zdobyć dodatkowe kwalifikacje – zapisz się na bezpłatne kursy kwalifikacyjne realizowane w Zespole Szkół Technicznych w Turku. Oferta skierowana jest do wszystkich zainteresowanych, nie tylko dla uczniów i absolwentów ZST w Turku.

Szczegółowe informacje uzyskasz w sekretariacie uczniowskim pok. 03 lub w pok. 01 w budynku A.

Serdecznie zapraszamy ! 

PAŃSTWOWE BEZPŁATNE KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE

Kwalifikacyjny kurs zawodowy to kurs prowadzony według programu nauczania uwzględniającego podstawę programową kształcenia w zawodach w zakresie jednej kwalifikacji. Minimalna liczba godzin kształcenia na tym kursie jest równa minimalnej liczbie godzin kształcenia zawodowego określonej w podstawie programowej kształcenia w zawodach dla danej kwalifikacji. Minimalna liczba słuchaczy na kwalifikacyjnym kursie zawodowym wynosi 20. Ukończenie kursu umożliwia przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, w zakresie danej kwalifikacji, przeprowadzanego przez okręgową komisję egzaminacyjną. Osoba, która ukończy kwalifikacyjny kurs zawodowy i zda egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie w zakresie danej kwalifikacji, otrzymuje świadectwo potwierdzające kwalifikacje w zawodzie. Kwalifikacyjne kursy zawodowe są organizowane w formie zaocznej. Programy oraz wymiar godzin kursów kwalifikacyjnych są zgodne z podstawami programowymi kształcenia w danym zawodzie. Czas trwania kursu wyrażony jest w godzinach do zrealizowania.


- Deklaracja udziału w KKZ 

!!! Uwaga - praktyki zawodowe !!!

Uczestnicy Kwalifikacyjnych Kursów zawodowych w celu ukończenia kursu proszeni są do przyniesienia zaświadczenia z zakładu pracy o odbyciu praktyk zawodowych w wymiarze:
M.19. Użytkowanie obrabiarek skrawających - 120h

Osoby pracujące w zawodzie, który obejmuje daną kwalifikację przynoszą stosowne zaświadczenie potwierdzające ten fakt.

Zaświadczenia należy dostarczyć do wicedyrektora Andrzeja Tutaja

W razie pytań proszę o kontakt:
Andrzej Tutaj - wicedyrektor - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub
Daniel Kusz - kierownik szkolenia praktycznego - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

- Zaświadczenie o ukończeniu praktyki zawodowej - KKZ
- Zaświadczenie o wykonywaniu pracy zgodnej z zakresem KKZ

 

Wykaz prowadzonych kursów

 

Oznaczenie kwalifikacji

Nazwa kwalifikacji

Symbol cyfrowy zawodu

Nazwa zawodu, w którym wyodrębiono daną kwalifikacje

MEC.03

Montaż i obsługa maszyn i urządzeń

311504

Technik mechanik

 

 


 

TERMINARZ KWALIFIKACYJNYCH KURSÓW ZAWODOWYCH ORGANIZOWANYCH PRZEZ ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH IM. GEN. PROF. S. KALISKIEGO W TURKU  W ROKU SZKOLNYM 2021/2022

KOLEJNOŚĆ ZAJĘĆ

TERMIN ZAJĘĆ

DYŻUR TELEFONICZNY

1.        

25.09.2021-26.09.2021 r.

Kierownik Szkolenia Praktycznego

mgr inż. Daniel Kusz

2.        

09.10.2021-10.10.2021 r.

Kierownik Szkolenia Praktycznego

mgr inż. Daniel Kusz

3.        

23.10.2021-24.10.2021 r.

Wicedyrektor 

mgr inż. Aneta Kurzawa

4.        

06.11.2021-07.11.2021 r.

Wicedyrektor 

mgr inż. Aneta Kurzawa

5.        

20.11.2021-21.11.2021 r.

Wicedyrektor 

mgr Ewa Górska

6.        

04.12.2021-05.12.2021 r.

Wicedyrektor 

mgr Ewa Górska

7.        

18.12.2021-19.12.2021 r.

Wicedyrektor 

mgr inż. Andrzej Rossa

8.        

15.01.2022-16.01.2022 r.

Wicedyrektor 

mgr inż. Andrzej Rossa

9.        

05.02.2022-06.02.2022 r.

Dyrektor

mgr Wioletta Adamiak

10.     

19.02.2022-20.02.2022 r.

Dyrektor

mgr Wioletta Adamiak

11.     

05.03.2022-06.03.2022 r.

Wicedyrektor

mgr inż. Andrzej Tutaj

12.     

19.03.2022-20.03.2022 r.

Wicedyrektor

mgr inż. Andrzej Tutaj

 

 

  

 

Instrukcje korzystania z platformy e-learningowej Moodle


- Instrukcja korzystania z platformy e-learningowej Moodle dla prowadzących zajęcia


- Instrukcja korzystania z platformy e-learningowej Moodle dla uczestników

 

 



- Platforma e-learningowa Moodle

 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych – RODO) informujemy, że:

 

Administratorem Państwa danych osobowych jest :

Zespół Szkół Technicznych im. gen. prof. S. Kaliskiego w Turku
ul. Milewskiego 3b, 62-700 Turek
kontakt e mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji ciążących na administratorze obowiązków prawnych związanych z działalnością dydaktyczną, wychowawczą i opiekuńczą, a w zakresie w jakim podanie danych osobowych jest dobrowolne (np. upublicznianie wizerunku) – na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody.

Prywatność użytkowników naszego serwisu jest dla nas bardzo ważna. Poniżej znajduje się informacja o danych pobieranych w momencie odwiedzin serwisu. Nigdy nie sprzedajemy ani nie przekazujemy tych informacji innym podmiotom.

Zespół Szkół Technicznych im. gen. prof. S. Kaliskiego w Turku przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających naszą stronę internetową. Gromadzone, w dziennikach logów, dane są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania serwisem.

Logi

Tak jak większość innych witryn internetowych zbieramy i wykorzystujemy dane zawarte  w plikach logów. Informacje z plików logów zawierają Twój numer IP, nazwę sieciową komputera (host), Twojego dostawcę Internetu (na przykład TP SA, czy Dialog), przeglądarkę, z której korzystasz (na przykład Internet Explorer lub Mozilla Firefox), czas jaki spędzasz na stronie oraz które strony otwierasz, korzystając z naszego serwisu.

Pliki Cookies

Serwis wykorzystuje tzw. cookies, tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, (np. na komputerze), które mogą być odczytane przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

I. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  1. dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
  3. utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
  4. dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.\

II. W ramach serwisu zst.net.pl mogą być stosowane następujące rodzaje plików cookies:

  1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
  2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
  3. pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,
  4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.
  5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

III. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będą przechowywane informacje w urządzeniu końcowym użytkownika, do których serwis będzie miał dostęp.

IV. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z niektórych usług w ramach serwisu, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w ninijeszym serwisie internetowym z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

Statystyki Google Analytics

Ruch na stronach serwisu jest monitorowany przez statystyki Google Analytics. Ma to na celu gromadzenie danych o sposobie i popularności korzystania z naszych stron. Korzystając ze stron serwisu zgadzasz się na analizowanie Twoich danych przez Google Analytics w celach tu opisanych.

Inspektor Danych Osobowych (IOD):

Pani Ewa Galińska
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel. 531 641 425